Mostanáig csak sejtéseink lehettek, hogyan dolgozik Natalia Osipova azért, hogy minden este elképesztő erővel és professzionalizmussal jelenjen meg a színpadon. De a titkokról mostanában elég gyorsan fellebbennek a fátylak, a Force of Nature című dokumentumfilm pedig lépésről lépésre mutatja be a harminchárom éves táncművész életét.

natalia osipova

Natalia Osipova/ Pure Dance © Rick Guest, stylist Olivia Pomp

 

A Force of Nature egy éven keresztül követi a világhírű balerina mindennapjait: látjuk őt a The Royal Ballet társulatának tagjaként, de Arthur Pita kortárs együttesében is dolgozni. Nem hiányzik a filmből a teljesítmény és az átütő tehetség ábrázolása - láthatjuk Osipovát gyerekként, régi felvételeken -, ugyanakkor személyiségének kevésbé kellemes vonásaival is találkozunk.

A művész mellett megmutatkozik az ember is, a nő, hosszú interjúkban mesél személyes történeteiről, de csalódunk, ha Ivan Vaszilijevvel vagy Szergej Plunyinnal való kapcsolata érdekel minket, mert arról sok újat nem tudhatunk meg - írja a The Guardian a filmmel kapcsolatban.

natalia osipova

A legizgalmasabb kérdés azonban, hogy mi teszi Osipovát lenyűgöző, feledhetetlen, tökéletes táncművésszé, nem marad megválaszolatlan. A filmet először Nagy Britanniában láthatja a közönség, és az sajnos igencsak kérdéses, hogy lesz-e magyar forgalmazója. 

A cikk a Dance Magazine híre alapján íródott.