"A Ring gyűrűi" - ezt a fantázianevet viseli az Opera új évada. Sztorik és szuperhősök várják a balettimádókat a következő ősztől a Müpában és az Erkel Színházban, merthogy az Operaház nyáron már bezárja kapuit. Most pedig megszavazzuk a legjobb kreatívot - és megismerjük a hősöket.

 

Négy plakát, hét szuperhős. Némi ismerkedés után jöhet a szavazás!

Leblanc Gergely, a Magyar Nemzeti Balett társulatának első magántáncosa, a 2016-17-es évad Étoile-ja ősszel fából lesz faragva. Mi az erőssége és a gyengesége?

A fából faragott királyfi (azaz Leblanc Gergely) egy csábítás céljából királyfi kezek által mívesen megformázott fabábu. Különleges képessége, hogy varázslat hatására táncol. Csak az a baj, hogy rövid az élettartama.

Kristina Starostina és Iurii Kekalo, akik jól jártak azzal, hogy nem sikerült az őrzés. Kik ők? 

Lise egy elbűvölően kedves parasztlány, akit nem érdekel jövendőbelijének gazdagsága, párválasztásnál csak a szívére hallgat. Különleges képessége, hogy tánc közben is képes fonni, kiválva ezzel édesanyja nemtetszését.

Colas pedig egy vidám falusi parasztfiú, akinek helyén a szíve és az esze, őszintén szereti Lise-t. Különleges képessége is van,  remekül képes megbújni a betakarított termés között.

Hangya Rita és Oláh Zoltán. Egy víg özvegy és egy javíthatatlan szerelmes. Ők pedig kik is?

Glavari Hanna egy kacér, ugyanakkor nagylelkű és okos asszony, akinek szépségével csak gazdagsága vetekszik.Különleges képessége, hogy  egyszerre több udvarló közeledését is tudja hárítani.

Gróf Danilovics Danilo a nagyvilági hívságok élő, megrögzött agglegény, akit csak egy régi szerelem képes jobb útra téríteni. Ügyes diplomata és ravasz zsaroló. Viszont rettenetesen büszke.

Aliya Tanykpayeva és Tatjana Melnik. Két vetélytárs. Kik ők?

Zaréma (aki ölni készül) Girej kán odaadó első felesége, szenvedélyesen szereti urát, ami komoly veszélyeket hordoz riválisaira nézve. Ismertebb ellensége Mária, gyenge pontja a féltékenysége. A csábítási praktikák kitűnő ismerője, ügyes lopakodó.

Mária félénk, ártatlan, ugyanakkor a végsőkig erkölcsös, csodaszép lány, akit a sors újabb és újabb próbatételek elé állít. Képes a legsanyarúbb helyzetből is még rosszabb szituációba kerülni.

Négy plakát, négy történet, hét főhős. Döntsetek, melyik a legjobb sztori, a legjobb jelenet!