Na nem a farsangon, hanem IRL, az igazi életedben. Királylánynak öltöztetve, csodálva lenni... Persze a balerinák élete sokkal több (és nehezebb) ennél, de most itt az alkalom. Balett-előkészítőt indít az Opera.

Fotó innen.

 

Augusztus 25-26-án lesz a felvételi, így még van egy hónap a felkészülésre. Vagyis a felkészítőre való felkészülésre. 

Miért?

Mert bővül a repertoár és sokkal több képzett, profi balettművészre van szükség, mint amennyi most van. Mit jelent ez praktikusan? Biztonságot, szakértelmet és jó pályakezdési lehetőséget.

Kiket várnak?

Olyan 6–11 éves lányokat és fiúkat, akiket elbűvöl a balett világa, akik szeretnének közelebbről megismerkedni a műfaj alapjaival, és később szívesen közreműködnének ifjú táncosként a társulat előadásaiban az Operaház és az Erkel Színház színpadán.

Előny, de nem feltétel

A jó állóképesség, a jó ritmusérzék, valamilyen sporttapasztalat.

Praktikus

A klasszikusbalett-órák az Operaházban a Magyar Nemzeti Balett próbatermeiben lesznek, hetente háromszor, alkalmanként 1,5 órában, illetve előadások előtt egy külön felkészítő órára kerül sor. Viszont saját zsebből megy, díja: 1500 Ft alkalmanként és gyerekenként.

Viszont van szakmai garancia

A tanfolyam Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatójának szakmai irányításával zajlik, a gyermekekkel az együttes balettmesterei foglalkoznak. A legtehetségesebb résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy a társulat művészeivel együtt lépjenek színpadra az Opera előadásaiban.

Többi infó itt, jelentkezési határidő: 2016. augusztus 21.