Pontevedro párizsi nagykövetének fiatal felesége igencsak unatkozik elfoglalt és reumáját fájlaló férje oldalán, ezért úgy dönt, flörtöléssel csapja el az időt. Csakhogy nincs egyedül a parketten... Valencienne szerepében a fiatal és tehetséges Pokhodnykh Ellina, aki most válaszolt az OperaCafé néhány kérdésére. 

Kárpát-Haza OperaTúra A víg özvegy

Fotó: Kirill Stoyanov

 

Ellina Pokhodnykh 2006-ban tűnt fel a tánc nemzetközi égboltján, amikor harmadik díjat nyert a galíciai Terpsichore fiataloknak megrendezett nemzetközi klasszikus koreográfia versenyén, sőt ugyanebben az évben Szocsiban a Yuri Grigorovich nemzetközi verseny harmadik helyét is elhozta. Nem sokat kellett várnia a fiatal művésznőnek a következő elismerésekre: második hely 2007-ben a "Tánc határok nélkül" Kijevben és diplomázóként szintén második a neves várnai balettversenyen, 2008-ban.

Kárpát-Haza OperaTúra A víg özvegy

Fotó: Kirill Stoyanov

Odessába szerződött 2009-ben, ahol korábban már ösztöndíjjal egy évet tanult. A klasszikus repertoár nagy szerepeinek egy részét már döbbenetesen fiatalon táncolta, de jó részük még előtte áll.

Hogy érzi magát Ellina Pokhodnykh a Kárpát-Haza operatúrán, ahol a Magyar Nemzeti Balett együttesében először táncol főszerepet?

Szeretem ezt a darabot, mert sok benne a szabadság, sokat mókázhatunk és természetesen viselkedhetünk a színpadon –

árulta el a táncművész, aki azt is megosztotta most közönségével, hogy egészen speciális bemelegítést alkalmaz most, ezen a turnén

külön gyakorlataim vannak az agyamnak és az érzelmeimnek, hogy bizonyos hangulatba kerüljek.

A Kárpát-Haza OperaTúráról részetesebben itt lehet tájékozódni.