A "balett fenegyerekének" becézett Szergej Polunyin, akit a balettet általában nem néző közönség is jól ismer, ha máshonnan nem is, hát David LaChapelle fantasztikus videójából, vagy emlékszik rá a tetkóiról. Márpedig rosszfiúsága nem hagyta cserben most sem. Ezúttal egy brit divatfotóssal dolgozott együtt. Az eredmény pedig lélegzetelállító.

sergei polunin

Fotó: Rankin

 

Szerencsére tehát az ukrán származású balettművész nem vált meg teljesen korábbi, felkavaró és néha megbotránkoztató énjétől. Most egy új videóban – amit a brit divatfotós-rendezővel készített–, teljes szabadságban megszülető nyers mozdulatait csodálhatjuk. 

sergei polunin

Hunger: Rankin forgat Husky Loops zenéjére (Beverley Luckings)

Amikor először láttam táncolni Szergejt, az olyan volt, mint egy Rolling Stone's koncert. Ez volt a legrákendrollabb dolog, amit valaha láttam. Folyamatosan azon tűnődtem, hogy lehetne ezt filmre venni –

Rankin így nyilatkozott a táncművészről. Rendezőként a teljes szabadságot adta neki, engedte, hogy elvigyék az érzései, az "őrület", improvizációt és jelenlétet kért tőle. Polunyin számára pedig: 

A  video, amiben a Husky Loops zenéjére táncol, megadta az élő előadás élményét, és így meg tudta teremteni a varázslatot.