Súlytalanság, könnyedség és lágyság – a víz alatt megváltozik a test dinamikája, a mozdulatok természete. Mások a szabályok, mások a tapasztalatok és az érzetek. Julie Gautier egyszerre van otthon a táncban és a vízben. 

ama julie gautier

Forrás:Julie Gautier Facebook

 

Julie Gautier az Indiai-óceán egyik szigetén, a francia “La Réunion”-on született. Apjával, aki halász volt, már egész pici gyerekként tanulni kezdte a víz alatti mozdulatok művészetét. Apnoeát, szabad merülést gyakoroltak. Ma is ő a francia csúcstartó, 68 méterrel tud a vízszint alá merülni. 

De a világ inkább Beyoncé révén ismerte meg, hiszen ő volt a társrendezője a Runnin című klipnek. A filmes karrier 2010-ben kezdődött, amikor férjével, Guillaume Néryvel megrendezték a "Free Fall" című rövidfilmet, ami felrobbantotta akkor a You Tube-ot, 13 milliónál is többen nézték meg.

Idén márciusban megérkezett a legújabb kisfilm, az Ama.

ama julie gautier

Az Ama egy némafilm. A történet, amit mesél, mást és mást jelenthet minden néző számára attól függően, kit milyen élmények értek. Nincsenek értelmezési szabályok, csak ajánlások. 

Életem legnagyobb fájdalmát szerettem volna megosztani azokkal, akik megnézik ezt a filmet. Azért, hogy ne legyen nyers, igyekeztem lágy eleganciába burkolni. Azért, hogy ne legyen túl nehéz, víz alá merítettem.

Ezt a filmet a világ összes nőjének ajánlom –

ezzel az ajánlással jelent meg a nők hónapjában a film.