Érdemes megjegyezni a nevet, Eva Igo. Ő az NBC World of Dance tehetségkutatójának legizgalmasabb versenyzője. Gyönyörű, eltökélt, ráadásul végtelen munkabírású, és úgy tűnik, ennél több nem is kell a sikerhez.

Fotó: Christian Moore

 

Versenyeken nőttem fel. Ezek a tapasztalatok segítettek abban, hogy az itteni nyomás ne váljon kezelhetetlenné számomra. Tudom, mikor kell "bekapcsolni a versenyzői üzemmódot". 

A minndesotai születésű fiatal lány produkciója letaglózta a zsűrit. Nem véletlenül. A különleges, minden technikai lehetőséget kijátszó mozgásnyelv, amit használ, a színpadi jelenléte és a könnyedség, amivel a kivitelezhetetlennek tűnő lépéskombinációkat bemutatja, egyedi és felejthetetlen élményt nyújt profinak és laikus nézőnek egyaránt. 

Fotó: Christian Moore

Amikor egy koreográfiát tanulok, mindig felépítek köré egy történetet, olyat, amit könnyen a saját életemhez tudok kötni. A színpadon is ez jut eszembe, aztán csak veszek egy nagy levegőt, mielőtt elkezdenék táncolni.

Mióta bekerült a versenybe, a tanulás sem olyan egyszerű. Nagyon korán kel, hogy 3-4 órán át online elvégezze a kötelező feladatait, aztán készül a következő show-ra a koreográfusokkal (Nappytabs, Tessandra Chavez, Kyle Hanagami, Anthony Kin például).

Minden, amit a zsűri mondott, segített a fejlődésben. És az egész iszonyú izgalmas volt, nem beszélve arról, milyen csodálatos érzés hallani, ahogy kántálják a nevem a nézők. 

Igo ebben a szériában a legnagyobb megmérettetésre készül, de meglepő lenne, ha az utolsó kör nem az ismertségét és megbecsültségét erősítené tovább. De minden szónál többet mutat belőle a produkciója, amivel eljutott a verseny utolsó fordulójáig.

És a legelső, amivel belopta magát a közönség szívébe.