Beatles go ...

A Pas de Quatre sorozat évről évre izgalamasabb programot ígér: idén a pécsi és szegedi társulatok mellett a Szlovák Nemzeti Színház balettegyüttese volt a Magyar Nemzeti Balett vendége az Erkel Színházban. A Beatles mellett felcsendült Piazzola zenéje is, a tánctechnikai tudás tiszteletén túl pedig eljuthattunk a házasságkötés misztériumáig.

pas de quatre nagy iván balettgála

Fotó:Berecz Valter, Nagy Attila, Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Június 20-án Győrbe érkezik Venekei Marianna első egész estés koreográfiája, A vágy villamosa. A darabot tavaly június 17-én mutatta be a Magyar Nemzeti Balett együttese az Erkel Színházban, idén pedig a XIV. Magyar Táncfesztivál keretein belül láthatja a győri közönség.

Fotó: Csibi Szilvia, Nagy Attila, Pályi Zsófia, Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

A táncfotók lenyűgözőek. Emberfeletti erő, hajlékonyság és dinamizmus árad belőlük. Mintha minden lehetséges volna: a test segítségével túllépni a fizikait. De be lehet-e zárni egyetlen képbe egy egész előadást? Mitől jó és mitől lehet rossz egy táncfotó? Milyen hibákba csúszhatnak bele a táncosok, amikor fotózzák őket? Az Opera hivatalos fotósa, Emmer László tapasztalatai mellett az is kiderül, Shate' L. Edwards koreográfusnak, Andrew Ecclesnek és Quinn Wharton fotográfusoknak mi a véleménye.

Emmer László táncfotó

Linda Celeste Sims/ Fotó: Andrew Eccles

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tizennégyezer középiskolás vett részt a BalettKalandon, és látta két hét alatt a Total Dance című előadást. Az iskolák és a diákok váratlan lelkesedéssel fogadták a három rövid darabot, a szervezők pedig örömmel nyugtázták, hogy érdemes volt kockáztatni. Arról, hogy miért is volt ez a választás szokatlan, Kiszely Noémit, az Erkel Programiroda vezetőjét kérdeztük.

BalettKaland Opera Total Dance

Fotók: Csibi Szilvia

kommentek: 0

Tovább olvasom

A tánc mindenkié. A kortárs is mindenkié. A kortárstánc így hatványozottan mindenkié. Huszadik éve minden május csúcspontja A tánc fesztiválja.

Keleti Éva: Extázis/ A tánc fesztiváljának ikonikus plakátja

kommentek: 0

Tovább olvasom