Új ősz, új dráma

"A Ring gyűrűi" - ezt a fantázianevet viseli az Opera új évada. Sztorik és szuperhősök várják a balettimádókat a következő ősztől a Müpában és az Erkel Színházban, merthogy az Operaház nyáron már bezárja kapuit. Most pedig megszavazzuk a legjobb kreatívot - és megismerjük a hősöket.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Szergej Gyagilev, a neves és gazdag, művészetpártoló orosz 145 éve látta meg a napvilágot. Nélküle nem lett volna Orosz Balett. Ha pedig az Orosz Balett nem lett volna, egészen más világban élnénk ma. Hogy ezt mennyire érti a Google, ma minden kereséskor kiderül.

A Google Szergej Gyagilev születésnapját ünnepli.​

kommentek: 0

Tovább olvasom

Egy művésznek kell, hogy rálátása legyen a világra, ami körülveszi - mondja Juliette Binoche egy francia koreográfus szerepében a hozzá érkező fiatal balerinának, Polinának, akit az orosz táncművésznő, Anastasia Shevtsova alakít. A filmet Angelin Prejlocaj koreográfus és felesége, Valérie Müller rendezte.

Anastasia Shevtsova a Polina: danser sa vie című filmben

kommentek: 0

Tovább olvasom

Nagyon sokan kérdeztek, hogy mennyit mozogjanak, hogyan táplálkozzanak, hogy szépek és egészségesek legyenek - Misty Copeland, a balettceleb harmadik könyvével turnézik éppen, és az NBC stábjának jutott a kegy, hogy vele tarthassanak Mercedes buszában.

Fotó: Henry Leutwyler/ forrás: innen

kommentek: 4

Tovább olvasom

Egy balerina, aki holtan született. Nemcsak az életéért, hanem minden mozdulatáért is meg kellett küzdenie. Hangya Ritát a balett gyógyította meg kiskorában, ma az Opera egyik hősnője. A következő évadban pedig A víg özvegy Hannáját alakítja.

Fotó: Tünde Dóra/ Forrás: Ballerina Project Hungary

kommentek: 0

Tovább olvasom