Abszurdiában az élet

Abszurdiában nem mások, az abszurdok élnek. Kivétel nélkül mindenki abszurd. Bár elszántan kutatja és hajszolja a boldogságot, de a mindennapok panaszai és bosszúságai miatt élete egén sosem süt ki a nap. A Szegedi Kortárs Balett társulata ismét valami egészen izgalmasat alkotott.

Fotó forrása: Szegedi Kortárs Balett

kommentek: 1

Tovább olvasom

Lélegzetelállítóan szép, olyan tehetséges, mint a nap: Felméry Lili négyéves kora óta dolgozik és küzd azért, hogy a legjobbak között legyen. Az Opera Caféban most álmairól, küzdelmeiről, hétköznapjairól mesél.

Fotó: fidelio.hu

kommentek: 0

Tovább olvasom

Táncosok a sötétben

A világ táncosai mutatták meg leplezetlen önmagukat Jordan Matter fotós új könyvében, a Dancers After Dark-ban. Londontól Párizson át New Yorkig mindenki levetkőzött, és önfeledten táncolt a legszebb tereken és utcákon. A járókelők és olvasók nagy örömére.

Fotó: Jordan Matter/ Dancers After Dark, New York

kommentek: 4

Tovább olvasom

Öt hónap mögöttük, öt hónap előttük - milyen lesz a Magyar Nemzeti Balett tavasza, mi történik jövő szeptemberben, mire büszke, és mitől érzi rosszul magát a társulat vezetője, Solymosi Tamás balettigazgató? Interjú.

Fotó: Gács Tamás

kommentek: 0

Tovább olvasom

Megszületett a világ első virtuális balett-előadása. Egy új műfaj, amihez nem kell a fizikai jelenlét, de az alkotók szerint az élmény mégsem marad el a megszokottól, sőt. Night Fall, 8 percben.

Fotó és forrás: Dutch National Ballet

kommentek: 1

Tovább olvasom