Lil Buck nevét a legeredetibb, legizgalmasabb táncművészek között jegyzi a táncszakma. A fiatal memphisi táncos az elmúlt két évben már dolgozott Mihail Barisnyikovval, Benjamin Millepieddel, Yo-Yo Maval, Madonnával, a Cirque de Soleil-el és a New York City Balett társulatával is. Ezúttal a Louis Vuitton Alapítvány párizsi székházában nyílt kiállítás képeit keltette életre elragadó mozdulataival.

Fotó:Jacob Sutton

kommentek: 0

Tovább olvasom

Nincs szerelem tragédia nélkül - fokozottan igaz ez a mondat akkor, ha ezt a szerelmi történetet Puskin vetette papírra. Egy kiégett férfi, egy epekedő nő és egy végzetes párbaj - ez nem lehet más, csak az Anyegin. Január 18-án ismét az Opera színpadán.

Fotó: Csillag Pál, forrás: opera.hu

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Golden Globe-ról eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy bármiképpen összekösse azt a táncművészettel - egészen a Kaliforniai álom hatalmas sikeréig. Vajon miért szerették ezt a Mandy Moore által koreografált musicalt ennyire a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók?

A kép forrása: Summit

kommentek: 0

Tovább olvasom

2016 az Operában 

Néhány óra már csak az év utolsó percéig, az új év eljöveteléig. A legjobb pillanat, hogy megnézzük, mi történt az Operában az elmúlt 365 napban. Számokban persze nehéz visszaadni az élményeket, mégis megpróbáljuk.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Táncol a cselló és zenél a test. Mi történik, ha egy térben és időben találkozik a kortárs és az elmúlt, az organikus és az elektronikus? Péntek este a Zeneakadémián kiderül. A Közép-Európa Táncszínház legújabb darabjához Rohmann Ditta Junior Prima díjas csellóművészt hívta meg társalkotónak.

Fotó: Jókúti György/ forrás: KET

kommentek: 0

Tovább olvasom