Tánc a romokon

Egy évvel ezelőtt Omar Z. Robles visszalátogatott szülőhazájába, Puerto Ricoba, hogy lélegzetelállító utcai táncfotókat készítsen. Most ismét hazatért, hogy megmutassa, milyen pusztítást végzett a Maria hurrikán. Hat hónappal a természeti katasztrófa után a sziget még mindig heverte ki a csapást, a tánc viszont még ezt a borzalmat is megszépíti.

Fotón: Yenesis Marzán/ Omar Z. Robles

kommentek: 0

Tovább olvasom

A világhírű fekete balerina az őt ért támadásokra egy hosszú, átgondolt írásban felelt. Kritikusai szerint jelenléte kínos az ABT számára, sőt miatta gondolhatja a nemzetközi közönség, hogy az amerikai balett nem több egy rossz viccnél. Misty erre elmondta, mire büszke és mi az, amiben fejlődni akar.

misty copeland

Fotó: Nisian Hughes

kommentek: 1

Tovább olvasom

Kalandok háza

Még csak öt éve indult, mégis több mint 200 ezer középiskolást utaztatott az opera világába az OperaKaland. A forma és a cél marad, a tartalom változik: idén a Magyar Nemzeti Balett kalauzolja a diákokat. Utánajártunk, hogy mi történt ebben az öt évben és mi várható a BalettKaland előadásain.

Fotó: Csibi Szivia

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tánc a víz alatt

Súlytalanság, könnyedség és lágyság - a víz alatt megváltozik a test dinamikája, a mozdulatok természete. Mások a szabályok, mások a tapasztalatok és az érzetek. Julie Gautier egyszerre van otthon a táncban és a vízben.

ama julie gautier

Forrás:Julie Gautier Facebook

kommentek: 0

Tovább olvasom

Madonna táncfilmet rendez

Ráadásul a háborús árvából sztárbalerinává lett Michaela DePrince életét viszi filmre. Azt, hogy DePrince életéből forgatókönyvet írtak, három éve tudja a sajtó, de a rendező kilétére csak most derült fény.

Michaela DePrince

kommentek: 0

Tovább olvasom