Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kockáztatnád a szabadságod, az életed azért, hogy táncolhass? El tudod képzelni, hogy az országban, ahol élsz, ez egy tiltott és üldözött nyelv? Afshin Ghaffarian 2009-ben hagyta el Iránt, az országot, ahol azonnal kattan a bilincs a csuklódon, ha az erkölcsrendészet rajtakap, hogy táncolsz. Az életéről készült filmet ezekben a napokban mutatják be az USÁ-ban.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A tánc világnapjáig. Minden napra jut egy kis csillogás, ma például a romák világnapja van és még elfér az emberszereteté is, 11-én pedig már a Parkinson-kórral élőkre figyelünk, a magyar költészet mellett. Az április pedig azért jó, mert a cseresznyefákon kívül virágzik a szerelem és a táncművészet is. Idén is lesz például Budapest Táncfesztivál.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A tavasz neve: szakura

Keveset tudunk a japán balettről. Pontosabban: szinte semmit sem tudunk róla. Pedig Japánban igazi táncőrület van. Balettezni nagyjából 15 ezer stúdióban lehet, a profi táncosok már évek óta a világ élvonalában dolgoznak (Budapesten is táncol japán balerina, nyilván), ráadásul sorra nyerik a nagy versenyeket Európában és Európán kívül is. De mi a japán táncosok nagy titka? És hogy juthatsz el most Japánba?

kommentek: 0

Tovább olvasom

Az ütközések alakítanak, a harmonikus találkozások elkísérnek, a kellék lecserélhető, de a cél nem - Mészáros Mátét a Hinoki2.0 bemutatója után kérdeztük.

Minden fotó: Dömölky Dániel

kommentek: 0

Tovább olvasom

Senki nem venné zokon, ha az ő fészerében fürödne gyötrődésének cseppeiben Szergej Polunyin. Akármelyikünk megkísérelne rátalálni a vigasztaló szavakra. Felkavaróan jelen van, még akkor is, ha nincs a fészerben. Azt mondjuk Polunyinnál soha nem lehet tudni, hol van éppen.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML