Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nők, halál, börtön

Minden világot a nő mozgat. Egy nő. Még jobb, ha kettő. Miért csábítja el a nő az apa után annak fiát? Mihez kezd aztán, amikor a fiú börtönbe kerül? És mit csinál eközben a szende másik, horgol és virágot ültet? Nem valószínű. A Karamazov testvérek Katyerináját és Grusenykáját kérdeztük.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ne bánts!

Odanézünk, majd inkább elfordulunk. Felháborodunk, aztán inkább belemarkolunk a sósmogyoróba és témát váltunk. A sors úgy hozza, hogy ezek a dolgok mindig másokkal történnek meg. A szomszéddal, a szomszéd gyerekével. Velünk és a mi gyerekeinkkel soha. A Győri Balett társulata ezúttal nem marad szótlan, rátöri az ajtót a meztelen és elviselhetetlen valóságra. Ma minden ötödik gyereket bántalmaznak, s a bántalmazott gyerekek javarészt éppen a családtagoktól szenvednek.

kommentek: 1

Tovább olvasom

Egy végtelen hosszú éjszakára. Szóval a recept: állj sorban szombat este 11-kor (egy bizonyos szombat estéjén persze) az Operaház hátsó bejáratánál, ne rettenj meg, mikor csikorogva nyílik ki az évszázados kapu, lépj be, majd hagyj fel minden evilági reménnyel. Mikor körülnézel, már te vagy a tragikus sorsú Carmen, vagy a rabul ejtett etiópiai hercegnő, Aida, esetleg a szerelemért életet áldozó Radames. Ott állsz a színpadon, elvakítanak a fények és a főinkvizítor hosszú, rögös útra küld. Csak túl kell élned.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Az utca tüze

Kirobbanó, szenvedélyes és nyers, de azért van szíve, nem is kicsi, hatalmas - a Rojas és Rodríguez formációtól szikrát kap a színpad. A flamenco szívszaggató, forró bánata találkozik a kapcsolatok kereteit szétfeszítő breakkel, és a kérlelhetetlen, mindig pimaszkodó hip-hoppal. És ezt tizenhárom férfi adja elő, egy színpadon. Ez az a óra, amikor a lányok is sírnak.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Odette és Odile: a tiszta és természetes szemben a számítóval, a manipulatívval; az ártatlanság szemben az örök csábítóval; az érzékeny galamb szemben a kiszámíthatatlan vadmacskával. A hattyúk tavában minden benne van, amiért szeretjük a nőket. Hogyan táncolja el ezt a két karaktert egy nő? Hogyan látja őket Kim Minjung, a Magyar Nemzeti Balett társulatának huszonegy éves tagja, aki élete első főszerepében rögtön saját álmait váltja valóra?

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML