Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őrjítő életek

Egy férfi megérkezik a széksorok közé, lesétál a színpadra, találkozik egy fiatal, ártatlan nővel. Beleszeret. Áldás ez vagy átok? Örökké tart vagy véget ér? Mi tarthat belőle örökké? A Walking Mad nem őrültebb, mint az élet, egészen pontosan annyira őrült. Szombaton premier az Erkel Színházban.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mikor hagyjátok már abba? Megrohasztjátok a világot! - mondja a puerto rico-i öreg boltos a tizenéves amerikainak. Nem rohasztjuk meg, már így kaptuk, Doki! - hangzik a felelet. Három gyilkosság és származásra való tekintet nélküli, világméretű fájdalom - ez az ötvenes évek Amerikájának látlelete a West Side Story nyelvén megírva. Shakespeare múltja és üzenete 2015 őszén aktuálisabb mint valaha. Az örökzöld történetet most az Erkel Színházban, Novák Péter rendezésében, két szereposztásban láthatjuk újra.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Polkával csarnokot foglalni

Táncflashmob annyi van mint égen a csillag, Dunában a víz, táncolunk a női egyenjogúságért, az erőszak ellen, táncolunk Michael Jackson emlékéért, táncolunk az Eiffel-csarnokért. Vagyis a csarnok békés elfoglalásáért.

kommentek: 1

Tovább olvasom

Szerelem, háború, Budapest

Ez a történet évszázadok óta jár-kel a világban, új városban, új szereplőkkel játsszák, miközben a lényeg soha nem változik: nem szeretheted, akit szeretsz, mert a családod gyűlöli a családját. Kihez légy hű, a családodhoz vagy a saját érzéseidhez? Ha elfogadod a szerelmet, elveszíted a biztonságod, ha elutasítod, önmagad veszíted el. A shakespear-i hagyományok nyomán ez a történet akkor igazán kerek, ha valaki rögtön bele is hal. Mondjuk a család egyik meghatározó tagja. Íme öt kis epizód, amit biztosan nem tudtál eddig a West Side Story-ról.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Hűség szerelem nélkül

A tánc mindig a legmélyebbről szól, férfiról és nőről, szerelemről és szeretetről, gyűlöletről és fájdalomról. Társadalmi elvárásokról, és arról, hogy a szabályok sziklájába csapódva hogyan porladnak szét az érzelmek hullámai. Arról szól, mennyire törékenyek vagyunk. Arról is, hogy nem tudjuk magunkról. Tanykpayeva Aliyat kérdeztük.

Fotó: Gács Tamás

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML