A darab első pillanatában eldől, hogy imádod vagy egész életedben gyűlölöd majd az operát - mondja Richard Gere a Pretty Woman-ben Julia Robertsnek, aki eközben egy vérvörös ruhába fűzve, ügyetlenül fészkelődik a san francisco-i opera királyi páholyában. A csoda megtörténik: Roberts váratlanul elpityergi magát, Gere meghatódik, egyenes út vezet a női szívekhez - és persze pénztárcákhoz.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Halál a babaházban

Vértelen halál, lassan hömpölygő, cseppről cseppre araszoló, egykedvű halál, azt idézi, ahogy Virginia Woolf (szerepében Meryl Streep) belegyalogol a vízbe. Átgondoltan, eltökélten és végtelen finomsággal.

kommentek: 11

Tovább olvasom

"Amíg nem táncolod, nem tudod, mi lehet annyira vonzó a tangóban, hogy nincs belőle kiút, aztán elkezded és rádöbbensz. A tangó tulajdonképpen egy mély meditáció, befelé fordulás. Ráadásul nincs olyan mozdulat, amit nem a férfi vezet" - ezekkel a szavakkal vágott neki Kulik Johanna az argentin tánc magyarázatának. Mi is a tangó?

kommentek: 0

Tovább olvasom

Jövő kedden Valentin-nap. Utáljuk vagy sem,egy biztos: tangót nézni ezen a napon különösen jó. Csinálni meg a legjobb. (És a pasi se nyűglődik...) Szóval bármi is történjen napközben február 14-én, az esti bizsergés kellékeit idepakoljuk most.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Sivasakti Kalánanda megtöltötte a Refektóriumot szerda este... Kongó nézőtérre számítottam, feltételezve, hogy erre a címre, Csakramálá magától nem indul el mínusz húszban egy józanéletű pesti a Várba. Tévedtem. Hiába, ami szép az szép. Persze nem is kellett volna szkeptikusnak lennem, hiszen a Csakramálá 2011-ben már sikerrel futott a Nemzeti Táncszínházban - s ez az ív láthatóan töretlen.

kommentek: 0

Tovább olvasom