Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szegény fiú rapszódiája

Ez a valóság? Vagy csak a képzelet? Én csak egy szegény fiú vagyok, nincs szükségem együttérzésre - ha a sorokból nem is, a dallamból egyértelmű volna, hogy a Queen egyik legismertebb dala, a Bohemian Rhapsody kezdete keveredett ide. Hála a London Nemzeti Balett két legismertebb szólistájának, Erina Takahashinak és James Forbatnak.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Balettsztárok ünnepei

Hogyan ünnepelnek azok, akik számunka varázsolják a karácsonyt az Opera színpadára nap mint nap? Jut idejük készülődni? Belekóstolhatnak minden finomságba? Melyik a legkedvesebb pillanatuk? A Diótörő táncosait kérdeztük.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Balerina smink nélkül

Az android testű, minden klasszikus protokollt felrúgó, feledhetetlen és izgalmas táncosnő, Sylvie Guillem december 30-án búcsúzik végleg a színpadtól. A nő, aki még soha nem választotta a járt utat a járatlan helyett, grandiózus távozásba kezdett idén márciusban.

Fotó forrása.

kommentek: 3

Tovább olvasom

Két táncos, két ország, két karrier - egy darab. Hogyan várja egy kislány Permben a karácsonyt? Miért választja egy ötéves kisfiú a balettet? Interjú a Magyar Nemzeti Balett két táncosával, A diótörő két főszereplőjével, Tatiana Melnikkel és Balázsi Gergővel.

Fotók: Emmer László

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ahhoz nem kell - sem brit, sem amerikai - kutatásra hivatkozni, hogy lássuk, akik rendszeresen mozognak, jobb fizikai állapotban vannak azoknál, akik naponta csak egyszer ülnek fel, ébredés után. De ahhoz már érdemes elővenni a legfrissebb pszichológiai kutatásokat, hogy rádöbbenjünk: az agyműködésük is más. Nagyobb a térmemóriájuk, hatékonyabbak és koordináltabbak a mindennapokban, sőt ügyesebben és gyorsabban reagálnak a környezetük változásaira. Miért táncolunk? A Psychology Today szerint önmagunkért.

kommentek: 1

Tovább olvasom

HTML