Idén ő kapta az évad legjobb pályakezdőjének járó táncszakmai díjat. Szenvedélyesen szereti a munkáját, néha el is veszíti a kontrollt. Elsőre nem vették fel a Táncművészeti Főiskolára, mégis ő az egyetlen, aki azóta is a pályán maradt. Földi Lea az Opera Café vendége volt.

Földi Lea

 

Azért szeretem a  balettszakmát, mert ebben mind a két részt ki lehet élni. A fizikai megerőltetést, az esztétikumot, a test határait, hogy meddig lehet elmenni. Ami pedig még fontosabb ennél nekem, az a művészi rész - 

Földi Leával az Opera Café készített interjút. 

Okosan kell beosztani az energiámat napközben. Szenvedélyes embernek és táncosnak is mondanám magam, ami azt jelenti, ha nagyon belemegyek egy szerepbe vagy próbába, kicsit el tudom veszíteni a kontrollt. 

Fotó: Markovics Gábor

Kedvese Apáti Bence, akivel a színpadon találkoztak először, amikor Leának be kellett ugrania egy szerepbe az akkor már neves táncművész mellé.

Sokkal jobban bízik bennem, mint én magamban.

Földi Lea és Apáti Bence ismét egy darabban táncolnak majd júniusban: Lea a mostohát, kedvese pedig a banyát alakítja majd a Hófehérke és a hét törpe című darabban.