Egy művésznek kell, hogy rálátása legyen a világra, ami körülveszi - mondja Juliette Binoche egy francia koreográfus szerepében a hozzá érkező fiatal balerinának, Polinának, akit az orosz táncművésznő, Anastasia Shevtsova alakít. A filmet Angelin Prejlocaj koreográfus és felesége, Valérie Müller rendezte.

Anastasia Shevtsova a Polina: danser sa vie című filmben

 

Moszkva, a kilencvenes évek eleje. Polina egy nyolcéves, fantasztikusan tehetséges kis balerina, egész pici kora óta tudja, hogy táncművész szeretne lenni. Professzor Bozsinszkij iskolájába felvételizik, ahonnan jó eséllyel pályázik arra, hogy a neves Bolsoj táncosa legyen. A tanár meglátja a diákjában rejlő lehetőséget és olyan keményen dolgoztatja, hogy 18 éves korára el is éri az álmot: a Bolsojba kerül. De persze ekkor találkozik egy francia táncossal, Adriennel (Niels Schneider).

Aki nemcsak az igaz, hatalmas és mindent elsöprő szerelmet mutatja meg neki, de valami egészen újat, egészen más mozgást is.

Polina a klasszikus mozgásanyagon kívül nem nagyon látott mást korábban, Adrien vezeti be a kortárs világába. És Polina útra kel: fizikailag és mentálisan, saját útját keresve. Ezen az úton talál rá Franciaországban Liria (Juliette Binoche), a szenvedélyes koreográfus.

És a kimenetelre lehet szavazni. 

Fotók: Pathé Films

A filmet a Velencei Filmfesztiválon mutatták be 2016 őszén, úgyhogy lassan lehet rá számítani a hazai mozikban is.