A sztereotípiák márpedig segítenek eligazodni az életben, mondogatta  anyám szigorú tekintettel, miközben szaggatta a grízdarát a levesbe. Mindig hozzátette azt is, hogy csak akkor kezdj el grízdarát szaggatni, édeslányom, ha már végképp senki nem csinálja meg helyetted. Az anyák igazát tesztelni pedig kötelező. Alaposan és mindenre kiterjedően kell megfigyeln ia táncospéldányokat, mielőtt bárhová is bújna velük az ember lánya. Vagy fia. 

A buggyos folklór - szóval néptáncosok max egy fröccsre

Milyen a folklorista? Amilyen az anyja megszülte. És amennyi ebédet főz neki, azóta. Természetes arcszőr, nincs maszk, izzadság ott, ahol elindul, egészen végig, ameddig folyhat, kisebb pocak, adag zsír belefér. Nadrág szűk, cipő bőr, reggelit még csinál, de meg is eszi. Csak előre néz, akkor is, ha a nő mellette (vagy alatta, esetleg mögötte) van. Ritkán szól, de akkor odakanyarítja, sosem akkor és ott áll meg, ahol szeretnéd. Ott és akkor sosem áll meg, ahol szeretnéd.Ha nem bírod a csipketerítőt, felejtős. Max egy közös kisfröccs. Annyira nem szép, hogy érdemes legyen.

Persze ez csak illusztráció...

A selyemcombú latin szerető - aztán reggel állj odébb...

Nem jutsz be a fürdőbe, készülődik. Feszes-izmos, csinos vállak, arányos test, illatos ruhák. Lenyúlja a borotvád, az alapozód, bármit, amit a hajára kenhet, nem reggelizik, csak lecsípi meg fölhörpinti. Nem piál, nem vedel és nem hugyozik. A tökéletes férfitestbe bújt hiúság. Nem jutsz be a fürdőbe, de nem is akarsz. Úgysem lehetsz szőrtelenebb nála. Túl szép, hogy izgalmas legyen.


A  kortárs - na még egy kört

Kidolgozott test, balettintézetben megrogyott gyermekévek súlyának terhe, kisfiús mosoly, félénkség és törődés. Ízlésesen borostás, sötétkeretes szemüveg ül az orrán, haja édesborzas. Vacsora inkább mint reggeli, leginkább pedig mindig mással. Visszatérő másokkal, körbe-körbe. Szeretetéhség és bizonyíthatnék mesterfokon. Soha nem fogyhatsz ki a dícsérő szavakból. Aztán lenyúlja a barátnőd pasiját. Túl szép, hogy igaz legyen.

Balettosok - na neeeee

Már előtte lelép vele. 

Hát így.

Szóval tartsdmegatávot.