Hétfőtől hat estén át várja a kortárs táncért lelkesedőkat a MOHAFESZT, a Mozdulatművészeti Stúdió első fesztiválja. A Mozdulatművészetek Házában performanszokat, vetítéseket, koncerteket és kiállításokat tartanak. Csak lazán, ez a mottó - a szervezők azt ígérik, nem lesz semmiféle feszülés, semmi kötöttség.

Fotó: Mándy Ildikó Társulata, a (Lady) Macbeth-ek című előadás

A rendezvénysorozat hétfőn hat órakor rajtol, a Mozdulatművészet 100+ című kiállítás megnyitójával. A  100 éves Orkesztika Iskolát bemutató tárlat a MOHA - Mozdulatművészeti Gyűjtemény és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat  - fotóiból válogat, és óriási molinókon és plazma TV-ken jelenik majd meg. A megnyitó után fátyoltánc lesz a szabadban, ami nem csak lenyűgöző élményt jelent majd, hanem bárki be is kapcsolódhat.

A MOHA két saját produkcióján túl meghívott társulatok, és táncművészek előadásai lesznek láthatók a héten. A fesztivál minden estéje más és más stílusban épül fel: flamenco est, kortárs performanszok, balett előadások, mozdulatkórus, indiai táncbemutató, szólótáncosok szerepelnek a művészeti találkozó műsorában. És ez az a hét, mikor bárkiből lehet táncos - mindenki helyet kaphat a színpadon.

A fesztivál honlapján megtalálható a részletes műsor.