Mielőtt végképp búcsút vennénk 2017-től, még álljunk meg egy percre gyönyörködni! Melika Dez fotóiban megmutatkozik a tánc különleges eleganciája és természetes harmóniája. 

Fotó: Melika Dez

 

Melika Dez egyáltalán nincs egyedül azzal az akarattal, hogy kiragadja a művészetet a színházak, múzeumok, zárt terek világából és elhelyezze a mindennapjainkat ölelő terekben. Mondhatnánk, hogy az ötlet – balerinákat fotózni a városokban – finoman szólva sem eredeti. Ettől még az eredmény csodálatos.

Mert a balett csodálatos

A balettművészek pedig tökéletesek – és a tökéletes emberek olyan távolinka tűnnek. Őket általában egy operaház színpadán látjuk, tetőtől talpig sminkben és jelmezben, távol a saját rohanós, fáradt reggeleinktől, a hazamenős délutánjainktól, távol a megszokott világunktól. Ezért nagyon jót tesz – a tánccal és a mi hétköznapjainkkal is – minden kísérlet, ami közelebb hozza őket a hétköznapjainkhoz.

Melika Dez képei, amelyeken a táncművészeket gyönyörű épületek és lélegzetelállítóan magas felhőkarcolók között ábrázolja, kinyitják a találkozás lehetőségét is.

A művészet, ami a miénk

Hiszen minden reggel ilyen utcákon visszük iskolába a gyereket, loholunk a munkába, miért ne találkozhatnánk össze mi is velük, a tökéletes testű táncosokkal? Akik ráadásul gyakran farmerban és pólóban állnak modellt.. 

Melika Dez munkája ezért egyszerre misszió és művészet, vagy lehet néhány percig tartó kellemes élmény is pusztán. Csak rajtunk múlik, mennyit engedünk be a szépségből. 

Melika Dez modern táncfotóiból még több található a fotográfus Instagramján.

A fotós munkáiról innen szereztünk tudomást.