Nagyon sokan kérdeztek, hogy mennyit mozogjanak, hogyan táplálkozzanak, hogy szépek és egészségesek legyenek - Misty Copeland, a balettceleb harmadik könyvével turnézik éppen, és az NBC stábjának jutott a kegy, hogy vele tarthassanak Mercedes buszában. 

Fotó: Henry Leutwyler/ forrás: innen

 

Meg akartam mutatni az embereknek, hogy a táncosok atléták. Általában minket kecsesen forogni látnak a színpadon a csodálatos jelmezeinkben. És nem tűnik fel az intenzitás, amivel dolgozunk. Összpontosításra és odaadásra van szükség –

Misty Copeland egyik legfontosabb törekvése, hogy a táncost és a táncot annak láttassa, ami. Gyönyörű, kimerítő, egész életen át tartó munkának, alkotásnak. Az új könyve – ami sorban már a harmadik – a Balerina teste (Ballerina Body) kifejezetten nem táncosokról és táncosoknak szól, sokkal inkább egyfajta önsegítő - életmódtanácsadó gyűjtemény (de írtunk is már róla megjelenés előtt, itt). 

Misty Copeland 'Ballerina Body' /Grand Central Publishing

A könyv azokat a nőket célozza, akik izmos, erős és arányos testre vágynak diétázás és mindenféle trükkök bevetése nélkül. Misty nemcsak fitness terveket, de életvezetési tanácsokat is ad: célokat, álmokat és önbizalmat az álmok megvalósításához. Ha valaki, akkor mondjuk ő tényleg tudja, milyen az árral szembe menni éveket át. 

Misty nagyon jó példakép, olyan fiatal afroamerikai lányok, mint például az enyémek is azért kezdtek el balettozni, mert látták őt. És látják a kemény munkát és a kitartást is – 

ezt egy bestseller író, Wes Moore nyilatkozta az NBC-nek valamikor a nap elején, a turné kezdetén. És hát nem is történhetne más, a tudósító szerint Misty egész nap egy zen szerzetes nyugalmával és széles mosollyal dolgozik és beszélget, bármekkora a ricsaj vagy a zűr körülötte.

Fotó: Gregg Delman

Amikor gyerek voltam, a családomnak nagyon kevés pénze volt, azt ettük, amit megengedhettünk magunknak. Azt ettem, ami előttem volt az asztalon –

írja könyvében a balerina. Ma már persze más a helyzet: Misty étrendje arról szól, hogy napi nyolc óra tréninghez is legyen elég ereje, de formában is maradjon. A balett ihlette edzésmódszer mellett a könyvben ilyen típusú recepteket is olvashatunk. 

Olyan recepteket jegyeztem le, amelyeket bárki követni tud. 

Copeland ugyanis imád főzni.

Szeretem nézni, szagolni és kóstolni a jó ételeket. Az emberek általában csodálkoznak azon, ha egy balerina jókat tud enni. Pedig én tudok.

Misty Copeland egyébként pescatariánus, azaz szemi-vegetáriánus. Eszik halat, de nem eszik vörös húsokat, csirkét és junk foodot néhány éve már. Mi a titkos kis menekülőútja? Néha egy-egy pohár bor és mogyoróvajas süti. 

De mindezeken túl, a legfontosabb talán az, hogy kiderül, egy tökéletes testű, sikeres balerinának sem volt mindig ilyen nyugodt, derűs és magabiztos. Nem egyszer és nem kétszer merült fel benne a kétely, hogy vajon tényleg elég jó-e abban, amit csinál...És most a világ persze visszaigazolja. 

Hosszú út volt ide eljutni–

mondja, most már boldog mosollyal az arcán.

Forrás: NBC News