Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Múltból és testből

A Triple Dance estre két premierrel is készül a Magyar Nemzeti Balett társulata. A Bedroom Folk a mai kortárs táncművészet egyik legeredetibb alkotópárosához fűződik, míg Schubert IX. szimfóniájának utolsó tételére koreografált A tökéletesség szédítő ereje (eredeti címén The Vertiginous Thrill of Exactitude) William Forsythe amerikai balettművész nevéhez kapcsolódik. Az 1996-ban, a Frankfurt Balett által bemutatott kompozícióban Forsythe megtartotta a klasszika líraiságát, virtuozitását, a nők és férfiak közötti intimitást. A darabról a budapesti együttest is betanító Amy Raymondot kérdeztük.

Az est másik két darabja a Ravel Bolerójára készült Walking Mad című Inger-koreográfia és neves izraeli alkotópáros, Sharon Eyal és Gai Behar Bedroom Folk című koreográfiája.

triple dance

triple dance

Fotó fent: Nagy Attila/ A kép a Walking Mad c. darab korábbi előadásán készült

kommentek: 0

Tovább olvasom

Három formabontó koreográfus, három réges régen várt darab - ez lesz a Triple Dance, a Magyar Nemzeti Balett októberi premierje a MÜPA színpadán. A 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül a táncrajongók a különleges belga Peeping Tom társulatnak és egy Recirquel produkciónak is örülhetnek.

triple dance inger eyal forsythe

Fotó forrása: CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML

Legfrissebb bejegyzések