Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Podcastok, zenei válogatások és természetesen korábbi táncelőadások váltak elérhetővé a Nemzeti Táncszínház jóvoltából is. Az intézmény a Spotifyon és a YouTube csatornáján keresztül igyekszik szórakoztatni a közönséget.

nemzeti táncszínház karantén

Fotó: Bozsik Yvette/ Szabó Gábor - Origo

kommentek: 0

Tovább olvasom

Világnap otthon

A tánc világnapja idén is tartogatott meglepetéseket, de a közös ünneplés elmaradt. Az Opera Café adásából kiderül, hogy a Magyar Nemzeti Balett művészei a karanténban is szeretik a hivatásukat.

Kép: Németh András Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ma van a tánc világnapja! A Müpa is ünnepel: fotóválogatással köszönti a táncművészeket és a táncszerető nézőket. Sőt, a Müpa Home-on keresztül egy premier is jut mára, Vincze Balázs Faust, az elkárhozott című koreográfiája.

Müpa a tánc világnapja

Fotó: Körtvélyesi László

kommentek: 0

Tovább olvasom

Amikor az alkotók és nézők kénytelenek otthon maradni, mindenki az online előadások közül válogat. Így tesz Zsurávszky Zoltán, Barta Dóra, Berger Gyula, Buczkó Martin, Felméry Lili és Frenák Pál is - a Papageno oldalán.

papageno tánc világnapja

fotó: Rákossy Péter/ Hans van Manen: Trois Gnossiennes (Felméry Lili és Radziush Mikalai)

kommentek: 0

Tovább olvasom

Balett a spiccen

Egy leendő táncművész életének egyik legfontosabb pillanata, amikor először húzhat spicc-cipőt a lábára. Ezt a percet évek kemény munkája előzi meg. De hogyan tudják elviselni a folyamatos spiccen járást éveken keresztül? Miért éppen ez a különleges cipő lett a klasszikus balett egyik legfontosabb kelléke?

Fotó: Henry Leutwyler/ Misty Copeland

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML