TáncTriptichon Pozsonyban

A nyár a turnék ideje: a tavaly nyáron az Operaházban bemutatott TáncTriptichon is útra kelt. Három társulat, három darab, egy helyszín: Pozsony. Az útról Szakács Attila, Rohonczi Viktória és Bakó-Pisla Artemisz mesélt.

TáncTriptichon Pozsony

Fotó: Brenkus Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

A táncfotók lenyűgözőek. Emberfeletti erő, hajlékonyság és dinamizmus árad belőlük. Mintha minden lehetséges volna: a test segítségével túllépni a fizikait. De be lehet-e zárni egyetlen képbe egy egész előadást? Mitől jó és mitől lehet rossz egy táncfotó? Milyen hibákba csúszhatnak bele a táncosok, amikor fotózzák őket? Az Opera hivatalos fotósa, Emmer László tapasztalatai mellett az is kiderül, Shate' L. Edwards koreográfusnak, Andrew Ecclesnek és Quinn Wharton fotográfusoknak mi a véleménye.

Emmer László táncfotó

Linda Celeste Sims/ Fotó: Andrew Eccles

kommentek: 0

Tovább olvasom

A tánc mindenkié. A kortárs is mindenkié. A kortárstánc így hatványozottan mindenkié. Huszadik éve minden május csúcspontja A tánc fesztiválja.

Keleti Éva: Extázis/ A tánc fesztiváljának ikonikus plakátja

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ha valakire azt lehet mondani, hogy arra van predesztinálva, hogy maradandót alkosson, az Esterházy Fanni. Esterházy Péter unokahúga, Esterházy Márton lánya, Esterházy Marcell unokatestvére idén Frenák Pállal dolgozik együtt. Most arról kérdeztük, mit és hogyan szeret megtanulni egy-egy táncszakmai kurzuson.

Fotó: Pari Naderi

kommentek: 0

Tovább olvasom

1982 óta április 29-én különleges programok várják a táncművészet kedvelőit, hiszen ez egy kiemelt nap: A Tánc világnapja. Góbi Rita a hídra vonul, a balett szerelmesei pedig az Erkelbe.

A Tánc Világnapja Erkel Színház Góbi Rita

Fotó:Berecz Valter, Nagy Attila/ A bahcsiszeráji szökőkút

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML