Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Klasszikus tánc, karakter-, sztep- és modern tánc - ebből a négy tárgyból tettek vizsgát a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei május végén. Az OperaCafé adásából kiderül, hogy ki izgult jobban: ők vagy felkészítő tanáraik.

A kép a "Tavaszköszöntő" gálán készült.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Egy év tele utazással, turnékkal, grandiózus produkciókkal, tanulással - a Magyar Nemzeti Balett számára az év a LOL-lal kezdődött és mint mindig, A diótörővel ért véget. Régi kedvencek, merész újítások, sok fiatal és ambíciózus táncművész: így alakult 2018.

2018 magyar nemzeti balett

Fotó: Berecz Valter, Nagy Attila, Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mindenkinek mást jelent ez a darab. Nemcsak férfi és nő viszonyáról, nemcsak a hálószobáról, nemcsak kapcsolatokról szól. Mindenkinek a saját értelmezését kell megtalálnia - Olivia Anconát, a Bedroom Folk betanító balettmesterét kérdeztük tapasztalatairól.

bedroom folk magyar nemzeti balett interjú

Fotós: Hrotko Bálint/ Táncművészek: Ishizaki Futaba, Uehara Emi, Bakó-Pisla Artemisz, Asai Yuka, Kekalo Iurii, Starostina Kristina, Majoros Balázs, Molnár Dávid/ CAFe Budapest

kommentek: 0

Tovább olvasom

Érzékenység és finomság, könnyedség és lágyság, harmónia és erő - a Magyar Nemzeti Balett új kortárs estje a női minőség sokféleségét, kifürkészhetetlenségét és gyönyörűségét állítja a középpontba. Lányokat, akik csodálatos nők és tökéletes balerinák egyszerre. A GIF (Girls in Focus) szeptember 12-én szerdán látható először a MÜPÁ-ban.

GIF girls in focus MÜPA Magyar Nemzeti Balett

Fotó: Csibi Szilvia, Herman Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Erős nő a színpadon

Nem szereti, ha az általa megformált karaktert gyengének vagy sajnálatra méltónak látják a nézők, ezért sokkal inkább vonzzák az erős lelkű női karakterek. Öt éve kacérkodik már Budapesttel, de csak most érkezett el az idő, hogy csatlakozzon a Magyar Nemzeti Balett társulatához. Ivanova-Skoblikova Sofia Robert North Trójai játékok c. darabjának női változatában mutatkozik be a magyar közönségnek a Girls in Focus esten a MÜPÁ-ban, majd az "Operát az Operából!" elnevezésű országos turnén a Klasszikus és modern c. balettprogramban láthatja a vidéki közönség, a Don Quijote nagy pas de deux-jében, valamint Flaviaként Seregi Spartacus pas de deuxjében. Novemberben pedig Hans van Manen Trois Gnossiennes című darabjában és a Don Quijote-ban láthatja majd a New York-i közönség.

Sofia Ivanova-Skoblikova Magyar Nemzeti Balett

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML